25-01-2019

Beste ouder(s/verzorger(s),

Graag attendeer ik u op het eerste kindercollege van 2019 op woensdagmiddag 20 februari.

Elk schooljaar organiseert de Kinderuniversiteit van Tilburg University een aantal colleges speciaal voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Deze gratis kindercolleges op de campus van Tilburg University laten nieuwsgierige en leergierige kinderen kennis maken met wetenschap en de universiteit. De hoogleraren zijn inspirerende docenten die graag hun kennis van hun onderzoeksgebied willen delen met kinderen uit de bovenbouw van de basisschool. Jaarlijks bezoeken honderden kinderen deze colleges die zeer enthousiast worden ontvangen door zowel de kinderen, hun ouders/begeleiders, de basisscholen en natuurlijk door de hoogleraren zelf.

Het eerstvolgende kindercollege op woensdagmiddag 20 februari (15.00-16.00u) in de aula van Tilburg University. De inschrijving hiervoor is net geopend.

Kom_studeren_aan_de_Kinderuniversiteit.jpg

Hoogleraar (Mensenrechten) Nicola Jägers neemt de kinderen mee naar haar onderzoeksgebied ‘staatloosheid’. De titel van het college is: “Leven zonder paspoort?”

Toelichting op het college: De meeste kinderen in Nederland hebben de Nederlandse nationaliteit en hierdoor een Nederlands paspoort. Sommige kinderen hebben een paspoort van een ander land, maar er zijn ook kinderen zonder paspoort. Wat gebeurt er als je geen paspoort hebt? Iedereen heeft mensenrechten. In de praktijk echter moet een land jou het gebruik van die rechten wel mogelijk maken: een plekje om te leven, een bewijs van je geboorte, de mogelijkheid om naar school te gaan, etc. Maar wat als geen enkel land je een paspoort wil geven? Kun je ook leven zonder bij een land te horen? Of ben je dan eigenlijk onzichtbaar?  Dat is de vraag voor de 15 miljoen staatlozen -mensen zonder nationaliteit- in de wereld.

Het belooft een heel leerzaam en boeiend college te worden!

Meer informatie over de Kinderuniversiteit en het online aanmeldformulier vindt u op de website: www.tilburguniversity.edu/kinderuniversiteit.

We verheugen ons erop om de leerlingen te verwelkomen! Als u vragen heeft hoor ik die uiteraard heel graag. 

Met vriendelijke groet namens het team van de Kinderuniversiteit,

Trees van Aanholt

Poster

T. van Aanholt

Communicatiemedewerker External & Campus Communication, Tilburg University

Tel:       +(31) 13 466 2636
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Post:    T 195, Postbus  90153, 5000 LE Tilburg