29-10-2018

GOED VERLICHT OP PAD!

Elk dag fietsen duizenden kinderen naar school. Goede fietsverlichting is enorm belangrijk. Want met goede verlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met wel 20 procent. Toch vervangt 4 op de 10 fietsers hun kapotte fietslamp niet direct. Daarom doen basisscholen Antonius, de Empel, Maria, Maria ter Heide en Nicolaas mee met de ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie. 

De verkeerswerkgroepen van de basisscholen vinden het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu dat de dagen weer korter worden. “Straatverlichting aan, dan je fietsverlichting aan!” is een kreet die de komende dagen veel op de basisscholen gehoord zal worden.

De basisscholen hebben van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaan de leerlingen op woensdag 31 oktober 2018 samen met vrijwilligers aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren. Zo gaat iedereen met goede fietsverlichting op pad!